Persoonlijk

Talking about Funky..

Het allerleukst vind ik het verzamelen van stoere en mooie inspiratie, gericht op de laatste trends. Deze kom ik overal tegen; met name doe ik inspiratie op in de volwassen mode & de wereld daaromheen. Denk aan; inspiratie die je op doet tijdens stedentrips, het bezoeken van een museum of beurs, via het internet, de toonaangevende modetijdschriften waar ik altijd stapels van koop of hippe kids op straat. Ook vind ik veel inspiratie in kleine dingen zoals mooie details, een printje, een grappige tekst, een nieuwe kleur. Uit dit alles ontstaat uiteindelijk de Funky collectie! Zo willen we elk seizoen onze Funky fans verrassen en vernieuwen met de laatste trends.

In 2008 ben ik met Funky XS begonnen, heel klein, want had net mijn oudste zoon gekregen. Er ging een wereld voor me open; heel leuk al die mooie & hippe spulletjes. Toch miste ik iets essentieels in de markt; mooie kwaliteit kinderkleding met perfecte pasvorm en vooral stoere prints en veel meer kleur.

De jaren ervoor werkte ik als inkoopster bij een grote retailer. De kennis van stoffen, patronen en kwaliteit was er al… en zo is het idee ontstaan om met Funky XS, een eigen kidslijn op te starten.

De eerste collectie bestond uit ongeveer 10 T-shirts met prints! Al snel werd het opgepikt door de eerste retailers en stonden we op beurzen waar we nieuwe retailers mochten ontvangen en toevoegen aan ons klantenbestand.

Nu 10 jaar later hebben we een prachtige klantenkring opgebouwd in Nederland en België. De collectie bestaat al lang niet meer uit enkel T-shirts maar we kunnen een compleet beeld neerzetten wat ook nog eens heel mooi mixed & matched. Zo kan elk kind van top tot teen funky de deur uit.

We zijn trots op onze stappen die we met Funky hebben gemaakt, onze visie is dan ook; build a strong base & stay focused.

With love Lisette & ons Funky Team