Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE NOTE VAN LISETTE

20/11/2016 - Hoi, ik zal me even voorstellen, ik ben Lisette, eigenaresse van Funky XS, getrouwd met Mathijs en twee kinderen; Matz van 10 & Lou van 7 jaar. Graag vertel ik jullie wat meer over mijzelf en mijn liefde en passie voor Funky XS.

Het allerleukst van mijn vak vind ik het verzamelen van stoere en mooie inspiratie, gericht op de laatste trends. Deze kom ik overal tegen vooral in volwassen mode & lifestyle. Denk aan inspiratie die je op doet wanneer je een stedentrip maakt of wanneer je een beurs, een museum of gave expositie bezoekt. Maar ook in dagelijkse dingen via tijdschriften die je doorbladert, hippe streetstyles op straat of via internet. Uit al deze verzamelde ideeën ontstaat uiteindelijk een nieuwe collectie. Zo proberen we elk seizoen onze Funky Fans weer te verrassen.

In het najaar van 2007 ben ik met Funky XS begonnen. Heel klein met een paar T-shirtjes. Ik had net mijn oudste zoon en tijdens het shoppen ging er een wereld voor me open; heel erg leuk al die mooie en hippe kinderspulletjes. Toch miste ik iets in het aanbod. Daarom begon ik een eigen lijn met mooie kwaliteit shirts. Voorwaarde was dat deze shirts waren voorzien van een perfecte pasvorm, stoer uiterlijk & voorzien van prints & kleur. Iets totaal anders dan roze en lichtblauw of gewoon neutraal en in een fijn prijssegment.

De jaren voor mijn start met Funky heb ik gewerkt als inkoopster bij een groot modebedrijf dus de kennis van stoffen en patronen was er. De eerste collectie die begin 2008 uitkwam bestond uit ongeveer 10 shirts met prints. Al snel werd het merk opgepikt door de eerste retail klanten en stonden we op “de nationale inkoop beurzen”.
Nu 10 jaar later hebben we een prachtige klantenkring opgebouwd in Nederland en Belgie. De collectie bestaat allang niet meer uit alleen T- shirts, maar hebben we een compleet beeld wat ook nog eens mooi mixed & matched met elkaar. Zo kan elke klant van top tot teen Funky de deur uit!
Ik ben trots op de stappen die we met het Funky XS team hebben gemaakt; mijn visie is dan ook;
“build a strong base & stay focused”.

With love Lisette


 

overzicht