Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE NOTE LISETTE: OP NAAR DE HERFST!

19/09/2018 - Op één van de allerlaatste zomerse dagen van dit jaar schrijf ik deze blog voor september. Het kon niet op deze zomer met een record aantal zonuren, heerlijk! Toch vind ik het ook fijn dat we nu echt de herfst ingaan. S’morgens en ‘s avonds wordt het weer wat frisser en vroeger donker.

Nu het echt tijd wordt voor wat nieuws kunnen we de korte broek en hemdje definitief gaan opbergen. Mooie nieuwe kleuren zoals warm yellow en flessengroen doen het heel goed bij ons. De wintercollectie is nu compleet uitgeleverd en we hebben al heel veel positieve reacties ontvangen. We zijn heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden, stuur je ons een reactie?

Vorige week ben ik in Turkije geweest, daar hebben we de orders voor zomer 2019 geplaatst en alle prijzen en levertijden doorgenomen. Ook hebben we met onze leverancier besproken dat we kleinere programma’s willen maken en vaker willen uitleveren zodat er steeds iets nieuw aangeboden kan worden en we goed op de weersomstandigheden kunnen inspelen. Natuurlijk was er ook tijd voor een heerlijk Turks visrestaurant en gezellige chats met onze contactpersonen Tolga en Aylin.

Samen met mijn vaste styliste Inge werk ik momenteel aan de Funky XS winter 2019 collectie! Dat is gewoon een jaar vooruit… Inge tekent en doet de finishing touch, ik bedenk alle styles, de teksten, de prints en de kleuren. Ontzettend leuk om te doen, we halen onze inspiratie werkelijk overal vandaan en vinden het vooral belangrijk dat we dicht bij onszelf blijven. Wij werken al 10 jaar met elkaar en kunnen daarom ook zo fijn samenwerken. Volgende maand zijn we veel verder en dan zal ik jullie wat meer vertellen over de inhoud van de collectie, de modellen en de kleuren.

Wat ook heel erg leuk is om te vertellen, dat we begin volgend jaar echt gaan starten met onze tienerlijn genaamd: FNK dept. YEAHHH, we hebben de eerste samples binnen (zie de foto van mijn dochter Lou met FNK dept. T-shirt en sweater) deze zien er super uit; echt wat volwassener zonder de fun te verliezen! We richten ons hierbij op de doelgroep 8-16 jaar.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de start van FNK dept, daar komt heel veel bij kijken…
Om te beginnen; een goede website, een Instagram en Facebookpagina, wellicht een bekende YouTuber die onze collectie gaat dragen, de verkoop aan Retail klanten en natuurlijk de details rondom afwerking, pasvorm etc. Erg leuk om mee bezig te zijn en heel eerlijk….zo zitten we eigenlijk nooit stil.

Gelukkig heb ik een erg fijn team die heel zelfstandig kan werken, flexibel zijn en waar ik altijd op kan terugvallen, zeker in de afgelopen maanden waarbij het ontzettend druk was voor ons allemaal; thanks Phylicia, Nicole, Michael en Juliette :).

Eind deze maand vlieg ik samen met een vriendin naar Lissabon, daar gaan we drie dagen relaxen, wat van de stad zien en natuurlijk veel gezelligheid beleven. Een goed vooruitzicht en stiekem probeer ik de zomer nog iets langer te rekken, hebben jullie het in de gaten?!


With love,

Lisette
 

overzicht