Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE NOTE LISETTE: NOVEMBER ALWEER?

21/11/2017 - Nog heel even en dan gaan we de feestmaand december alweer in! Afgelopen zaterdag kwam de Sint met zijn pieten weer in Nederland aan, na een roerige reis waarbij alle pakjes overboord waren gevallen en zo’n beetje alle kinderen in Nederland meezochten naar de vermiste pakjes. Hoe zal het gaan aflopen? Nog niet zolang geleden verkochten wij onze fluor zomerkleding, luisterden we naar de schoolreis verhalen van onze kids, genoten we van de zomervakantie en zochten we daarna naar kastanjes… WOW, wat gaat dit jaar snel!

Met dit weer zijn we wel toe aan een dik vest en comfortabele sokken. Dat hebben wij ook gemerkt, want wat hebben we goed verkocht uit de wintercollectie. De kleur mosterd geel en army waren super populair dit seizoen. Het is heel leuk om te zien dat wij met Funky ook de modekleuren kunnen volgen en hoe sterk dat veranderd is in de afgelopen jaren. Wij kunnen de trends van nu meteen door vertalen in onze collecties en dat maakt het collectioneren en ontwikkelen van de volgende collecties nog leuker voor mij.

Vorig weekend was ik samen met een vriendin in Kopenhagen. Wat een topstad is Kopenhagen! Je bent er zo en je waant je meteen in een hele andere omgeving. De winkels zien er gelikt uit, de mensen zijn supervriendelijk en er is so much to do. De kledingstyle in Scandinavië is wel wat meer basic, maar heel mooi. Je zou het niet verwachten, maar het is echt mijn smaak! Wij hebben er dan ook heerlijk geshopt, de kerstmarkt afgestruind bij de haven en gegeten bij restaurant Victor, een echte hotspot/aanrader in de stad.

Tijdens dit tripje heb ik veel inspiratie opgedaan en maak ik mijn plannen voor de volgende seizoenen. In 2018 bestaat Funky XS alweer 10 jaar! De tijd vliegt voorbij. Natuurlijk zullen wij dit met jullie gaan vieren. Het is wel een gek idee dat alle kinderen die 10 jaar geleden bij ons zijn begonnen alweer de maten uitgegroeid zijn.. Maar waarschijnlijk passen hun broertjes/zusjes of neefjes/nichtjes het dan nu wel 😊.

Verder zijn wij bij Funky ons aan het voorbereiden op ons nieuwe seizoen. De winter begint pas net, maar in modeland is het alweer bijna voorjaar… onze productie zomer 18 collectie is in volle gang en de levering verwachten we eind januari/begin februari in de winkels en online. Gisteren hebben wij een lookbookshoot gehad voor onze website. Stuk voor stuk knappe & funky kids die jullie straks de setjes zullen gaan showen. Voor ons is het logisch hoe je de kleding tot sets kunt combineren omdat wij de collectie al veel door onze handen hebben laten gaan, maar wij realiseren ons dat het voor de consument anders kan zijn. Daarom hebben wij besloten om alle kledingstukken te fotograferen en jullie te inspireren voor de leukste combinaties. Wij willen onze website sowieso een upgrade geven door meer te werken met beeldmateriaal, het vernieuwen met collecties maar ook door leuke hebbedingen te verkopen. Ben heel benieuwd wat jullie daarvan zullen gaan vinden!

Geniet van ‘the most wonderful time of the year’; de haard aan, warme chocolademelk met pepernoten EN uiteraard veel gezelligheid toegewenst!

With love,
Lisette

 

overzicht