Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE NOTE LISETTE: NIEUW, NIEUW, EN NOG EENS NIEUW!

28/02/2018 - Zijn jullie ook al helemaal in de voorjaarsstemming? Zelf sta ik met het ene been letterlijk in mijn wintersport-tas en het andere been staat volledig in de zomer! We hebben twee weken geleden onze vrolijke, kleurrijke en superleuke zomercollectie uitgeleverd. Wat worden we overladen met complimentjes en WOW’s! Zo fijn om te horen dat er weer voor ieder wat bij zit en we echte Funky fans hebben! We vinden het altijd leuk om foto’s te ontvangen van de Funky kledingsets. Super als jullie dit met ons willen delen, deze kunnen we dan op onze Funky Fans pagina zetten en weer andere Funky fans inspireren. Jullie kunnen je foto’s mailen naar info@funkyxs.nl.

Achter de schermen is het lekker druk! Ons verkoopseizoen is nog in volle gang. Onze verkoopcollega Nicole heeft elke dag tussen de vier en zes afspraken met winkels die onze Funky collectie inkopen. Wij verkopen nu de wintercollectie voor 2018 alweer. Gemiddeld hebben wij in Nederland 130 winkels waar wij Funky XS aan leveren en in België verkopen wij onze collectie via een agentschap, daar zijn we ook goed vertegenwoordigd. Voor al onze verkooppunten kun je een kijkje namen op: https://www.funkyxs.com/verkooppunt.

Dit had ik nu bijna 10 jaar geleden niet kunnen bedenken.. toen begon ik met een mini-collectie van vijf stoere T-shirts voor zowel de jongens als voor de meiden. Wel had ik er meteen een webshop bij opgericht. Alleen was het in die tijd nog niet zo levensvatbaar om daar een hele omzet uit te halen. Wij zijn toen al snel via winkels gaan verkopen. Ik weet nog goed dat Noah’s in Utrecht ons eerste fysieke verkooppunt werd. Wat vond ik dat gaaf, Noah’s was namelijk toentertijd mijn lievelingswinkel! Zo is ons merk gaan groeien en heeft het naamsbekendheid gekregen. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op de behoeftes van de consument; we zijn met kleine maten begonnen en hebben later grotere maten toegevoegd. We verkochten alleen T-shirts en sweaters maar zijn meer aanverwante artikelen gaan maken zodat je met de verschillende artikelen kunt mixen & matchen zodat er setjes ontstaan.
We staan eigenlijk altijd open voor nieuwe ideeën. Wij moeten ook blijven vernieuwen! Ik vind het dan ook erg leuk om van jullie, als trouwe Funky fans, te horen waar behoefte aan is. Het zou leuk zijn als jullie de tips en/of ideeën met me delen. Dit kan via de e-mail; info@funkyxs.nl of Messenger op onze Facebookpagina.

Onze ambitie is om steeds meer op de behoefte van de seizoenen in te spelen. Dit houdt in dat wanneer het mooi weer is wij korte broeken met T-shirts en luchtige jurkjes leveren, wordt het wat frisser dan bieden we een breed aanbod sweaters en vesten aan. Je kunt ook denken aan een gave Funky hoogzomercollectie die zo in je vakantie-koffer past of een Funky Christmas outfit waar jouw kids te blits mee maken tijden de Kerstdagen.

Zelf ben ik onlangs op een grote internationale kledingbeurs in Kopenhagen geweest. Het aanbod was enorm waardoor ik stuk voor stuk gave merken heb gespot. Je ziet dat er veel vernieuwing ontstaat en dat er veel merken gaan inspelen op de behoefte van de klanten. Het is creatiever, vernieuwender maar ook oude merken die wij kennen van vroeger (denk aan de fluwelen joggingpakken van Juicy Couture, de spijkerbroeken van Wrangler en Levi’s, de trainingsbroeken van Kappa) wordt nieuw leven ingeblazen waardoor je een hele mooie mix krijgt van Old fashion met een nieuwe twist! Ik ben FAN.

En nu gaan mijn styliste Inge en ik alle opgedane ideeën, wensen en future-fashion weer vertalen naar de Funky zomercollectie voor 2019! Maar eerst…. VAKANTIE!!! Ik wens jullie allemaal heel veel plezier of je nu naar de zon of sneeuw vertrekt of gewoon heerlijk in eigen land blijft… Have FUN!

With love,
Lisette  

overzicht