Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE NOTE LISETTE: BACK TO SCHOOL

28/08/2018 - Yeah.. de zomervakantie is voorbij! Het normale leven (lees: ritme) begint weer langzaam vorm te krijgen. Fijn, want er is weer zoveel (leuks) te doen. Mijn oudste vertrok afgelopen maandag op zijn (veel ste) grote fiets richting de middelbare school waarbij hij thuiskwam met een officieel rooster en heel veel enthousiaste verhalen. Dan kijk ik naar hem en bedenk ik mezelf dat hij opeens zooooooo groot is! Wat vliegt de tijd toch snel voorbij.

Mijn dochter Lou begint dit schooljaar in groep 6. Ze startte de dag met wat tegenzin, maar ze zit er alweer helemaal in. Ook de sporten zijn weer gestart en zo zitten we weer volop in het ritme van school, werken, sporten EN agenda’s afstemmen op elkaar. Welkom terug normale leven.

Hebben jullie allemaal een leuke vakantie gehad? Wij zijn een weekje wezen zeilen in Turkije. Voor mij was dat voor het eerst, ik vond het zo’n leuke ervaring! We zijn op de mooiste plekken geweest, waar je met geen auto kunt komen. We hebben op een onrustige zee gezeild, schildpadden gezien, eindeloos gezwommen en natuurlijk s ’avonds genoten met een wijntje op het dek! Ik ben benieuwd wat jullie hebben gedaan tijdens de schoolvakantie. Laten jullie een reactie achter?

Ondertussen is ook onze collega Phylicia getrouwd! Ze had een supergaaf trouwfeest georganiseerd, laat dat organiseren maar aan haar over! Wat hebben we het gezellig gehad! Het bruidspaar zag er stralend en verliefd uit en wat was de locatie moooooi. Een heerlijke dag om op terug te kijken. Nogmaals veel geluk van ons allemaal!

Afgelopen periode is voor Funky XS heel druk geweest. Alles komt en valt samen in de maanden juli en augustus. We hebben weer heel wat Retail klanten enthousiast gemaakt voor onze allernieuwste, kleurrijke en stoere zomercollectie voor 2019 alweer. Eind deze week krijgen we de laatste klanten over de vloer en dan kunnen we dit onderdeel afsluiten. Ondertussen is ook de eerste winter 2018 levering uitgeleverd en verwachten we volgende week de tweede levering te showen!

Onze verkoopster, Nicole, krijgt nu de tijd om wat winkels langs te gaan, te adviseren over een Funky presentatie in de winkel, ze bespreekt met de winkeleigenaren over de dingen waar ze tegenaan lopen zodat wij daar voor een volgend seizoen op kunnen inspelen.

Wat ook super leuk is om te melden, is dat we over twee weken de eerste samples binnen krijgen van onze nieuwe tienerlijn FNK dept. We wachten in spanning af hoe het er uit ziet! Achter de schermen werken we ondertussen aan een nieuwe website, de promotie en we proberen onze retailers alvast enthousiast te krijgen het merk op te nemen in hun assortiment. In mijn persoonlijke blog van september vertel ik je meer en laat dan de eerste beelden zien.

Hebben jullie onze eerste winterlevering al gezien? Wat ziet het er gaaf uit he?! De groen metallic set voor de meiden is een grote hit! De jongens kunnen worden aangekleed in een stoer sportief pak met daaronder de meest uiteenlopende Funky T-shirts. De volgende levering is onderweg naar jullie! Deze is anders dan anders, hij is wat cleaner in mooie winterse kleuren en uiteraard prints. Heel benieuwd of jullie hier hebberig van worden…

Hebben jullie al iets leuks gevonden in de nieuwe collectie? Twijfel niet om ons een foto te sturen, dat vinden we erg leuk en kunnen zo ook andere kids enthousiast maken voor ons merk.

Op dit moment ben ik druk met het ontwikkelen van alweer de wintercollectie voor 2019.
We lopen altijd een heel jaar vooruit. Vorige week ben ik samen met mijn styliste Inge op pad geweest om samen weer veel ideeën op te doen, samen te sparren over hoe we voor volgend jaar winter weer een Funky collectie kunnen neerzetten. We zijn allebei voorstander van een kleinere maar een duidelijke collectie. Misschien gaan we wel naar drie of vier collecties in een seizoen, zodat er steeds een wisselend aanbod is en we truien en lange broeken verkopen wanneer het koud is en korte mouw T-shirts en korte broeken wanneer het warm is. Dat klinkt misschien logisch, maar zo zijn de leveringen jarenlang niet geweest. Begin januari lagen de korte broeken al volop in de winkels…dat moet veranderen vinden wij.

We hebben weer heel veel leuke ideeën, wij zitten sowieso altijd bomvol inspiratie. Ik zou er weken mee kunnen vullen, maar gelukkig zijn er nog zoveel andere onderdelen die langskomen en wat ons vak juist zo leuk en afwisselend maakt.

Geniet van deze fijne nazomer; ga lekker op zoek naar de leukste nieuwe items, maak je huis weer winterproof en gezellig EN vergeet niet wat ME time in te plannen nu de kids weer lekker naar school zijn 😊.

 

With love,

Lisette  

overzicht