Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE BLOG: ZOMERVAKANTIE 2019!

24/07/2019 - Eindelijk zomervakantie!! Wij zijn dit jaar met Midden Nederland de laatste regio… en wat heerlijk! Zijn jullie al lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie? Bij Funky is het op dit moment lekker druk, het is echt een moment waarbij alle seizoenen in elkaar overlopen

Op dit moment zijn we onder andere druk bezig met het uitleveren van de eerste thema’s van de nieuwe wintercollectie. Alles is binnengekomen vanuit Turkije en is inmiddels verdeeld door ons logistieke centrum. We hebben alle orders voor de aangesloten retail winkels inmiddels verwerkt en deze zijn verstuurd, dat wordt uitpakken de komende dagen! 

Onlangs hebben we een hele toffe fotoshoot gehad. Mijn collega Phylicia had mooie sets gemaakt met heel veel variatie, een paar topmodellen geregeld en onze vaste fotograaf Ghislaine schoot het ene mooie beeld na het andere. Het resultaat is echt verbluffend, als zeg ik het zelf. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee! De gemaakte foto’s worden onder andere gebruikt op onze website, maar we hebben er bijvoorbeeld ook een brochure van laten drukken. De brochure ontvang je straks bij je bestelling en uiteraard gebruiken we de coole pics ook voor Instagram & Facebook. De eerste levering staat online, ga maar een kijkje nemen op onze website al is het alleen al om een verlanglijstje te maken voor als de temperaturen straks weer wat zakken.

 

In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik naar een trendseminar was geweest in Amsterdam. De spreekster, Lidewij Edelkoort, gaf aan dat er een hele nieuwe trend op gang komt, namelijk SEASONLESS. Het woord zegt het al, we krijgen de komende jaren steeds meer te maken met kleding die we het hele jaar door kunnen gaan dragen. Denk aan een korte mouw T-shirt met daarover een stoer vest, een korte broek met een sweater, een zomers jurkje met daarover een gebreid vest. Het heeft natuurlijk te maken met de invloed van het weer. We kopen als consument steeds meer op het seizoen en vaak niet meer ver vooruit. Wij proberen ook met Funky op deze trend in te spelen, door een aantal basis artikelen veel langer door te verkopen en in de winter ook nog wat korte mouw T-shirts aan te bieden. We zijn druk bezig om onze collectie wat uit te breiden met bijvoorbeeld een grof gebreid vest, bijpassende sokken/kniekousen en een leuke rugtas in dezelfde print als je favoriete sweater, hoe leuk! Binnenkort zal ik jullie hierover meer informeren.

Voor mij is het nog geen vakantie. De afgelopen weken ben ik bezig geweest met de collectie ontwikkeling voor winter 2020! Het is ver vooruit, maar mijn stylist Inge en ik zetten alvast een groot deel op om daarnaast de thema’s aan te vullen met de laatste trends. Zo ga ik 6 & 7 augustus naar Kopenhagen om de modebeurzen Ciff en Revolver te bezoeken. Persoonlijk vind ik deze beurzen cool en vooral inspirerend. Er worden veel nieuwe trends geshowd voor zowel dames, heren als kids. Ook de streetstyle vind ik altijd heel erg goed. Je kunt er rustig een bankje pakken en alleen maar kijken naar trendsettende mensen. Ik weet nog dat ik 15 jaar geleden voor het eerst in Kopenhagen was en ik er mannen met superskinny jeans spotte, ik vond dat er toen zo gek uitzien en nu weet je niet beter. Ik kijk erg uit naar dit tripje.

Voor die tijd mag ik nog lekker een weekje genieten met man en kids van het prachtige Zeeuwse landschap. Eventjes niks en heerlijk tot rust komen. In mijn volgende blog zal ik veel meer vertellen over de nieuwe ontwikkelingen binnen Funky XS, meer foto’s van de nieuwe wintercollectie en een sneak preview van de beurstrends in Kopenhagen!

Enjoy the summer & graag tot volgende maand.

With love,
Lisette
 

overzicht