Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE BLOG: TRENDPRESENTATIE

18/06/2019 - Vorige week dinsdag was ik in Amsterdam! Daar heb ik een seminar bijgewoond van Lidewij Edelkoort. Lidewij is een hele getalenteerde trendwatcher. Ze is van oorsprong Nederlands, maar woont en werkt in Parijs. Ze werkt samen met de grote modehuizen en geeft trendpresentaties over de hele wereld. Ze is wereldberoemd om haar stevige uitspraken en voorspellingen als het gaat om fashion.

Haar lezing in het mooie Compagnietheater te Amsterdam was dan ook meer dan boeiend te noemen. De zaal was nostalgisch ingericht met grote boeketten gele zonnebloemen, een vintage chesterfieldbank, een echte jazzband en in de zaal waren de lichten gedempt. Dit alles gaf meteen de sfeer weer van het thema; “THE BROWN AGE”. Lidewij vertelde over de ontwikkelingen die er wereldwijd gaande zijn; de tendens van bewustwording, een nieuwe generatie die zich hard maakt voor het milieu, duurzaamheid van artikelen met als doel het behouden en zo min mogelijk belasten van onze aarde.

Het consuminderen is een thema wat steeds vaker terugkomt. Het betekent niet dat er minder geld wordt uitgegeven, want de economie draait best aardig, alleen wordt het geld anders uitgegeven dan voorheen. We spenderen meer geld aan beleving; extra reisjes/vakanties, we gaan vaker uit eten en bezoeken graag een festival. Daarentegen wordt er minder uitgegeven aan kleding en schoenen. We kopen “goedkopere” kleding bij de bekende ketens of sparen voor een paar mooie kwalitatieve items. Lidewij denkt dat er in de toekomst meer kwalitatief geshopt gaat worden, dat zelfs in 10 jaar tijd er weer meer kleding in ons eigen land gemaakt gaat worden in onze eigen textielfabrieken, hoe leuk zou dat zijn!

De fashionpresentatie met de trends van winter 2020-2021 was prachtig! De nieuwe hoofdkleur (we kunnen er niet omheen) wordt BRUIN! Op voorhand werd ik van deze kleur niet echt enthousiast en vroeg me af hoe we dit ooit kunnen vertalen voor Funky XS. Wij vinden kleur juist zo belangrijk. Toch ben ik positief verrast omdat bruin uit zoveel tinten bestaat, bijvoorbeeld moss groen, warm geel, camel en beige. Zet daar maar eens een paar felle tinten tegenaan en het is heel vernieuwend en typisch FUNKY! Ben erg benieuwd hoe jij denkt over de nieuwe modekleur bruin? Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan… op naar een hele toffe en vernieuwde collectie!

Maar eerst… zomer in Nederland! Deze week is het heerlijk! We hebben er even op moeten wachten, maar nu kunnen we eindelijk al die gave setjes aan die we gekocht hebben. Heb jij al leuke foto’s van jullie kids in Funky? Stuur ze dan even door dat vinden we heel erg leuk. Dat kan naar info@funkyxs.nl of je mag ons natuurlijk ook even taggen in je social media post, net zo snel.

Mocht je nog wat leuks willen shoppen uit onze zomercollectie dan kan dat natuurlijk, we hebben nu volop korting, sla gauw je slag! En zorg dat je vakantie proof bent.

Deze week hebben we ook een hele toffe nieuwe aanvulling binnengekregen op ons tienermerk FNK dept. Zo hebben we hebben voor de jongens erg stoere shorts en een paar hele mooie Tees toegevoegd. Voor de meiden een te leuk jurkje (een paar witte gympies eronder en klaar) en een stoer shirt! Allemaal verkrijgbaar vanaf maat 8 tot en met 16 jaar in onze webshop: www.fnkdept.com.

Ik ga me klaarmaken voor de tweede avond van de avondvierdaagse. Hebben jullie kids al gelopen? Mijn dochter Lou zit in groep 6 en vond het nu echt tijd worden om de 10 km te gaan doen i.p.v. 5, je kunt natuurlijk niet achterblijven bij je klasgenoten, dus ben ik automatisch ook lekker sportief bezig deze week:)!! #sportyspice #nevergiveup #summervibes #spierpijn. Acbh je hoofd leeg maken en gaan. Ben alleen wel benieuwd wie er voor mij bloemen en wat lekkers komt brengen aanstaande donderdag…. Hahaha.

 

With love,
Lisette
  

overzicht