Funky Blog

welcome to your Funky World!

PERSOONLIJKE BLOG: PRODUCTIEREIS ZOMER 2020

30/09/2019 - HEY!! Hebben jullie onze reis naar Turkije een beetje gevolgd via Stories op Instagram? Vorige week waren wij, mijn nieuwe collega Janneke en ik, op bezoek bij onze leverancier om de orders te plaatsen voor Funky XS zomer 2020 alweer.

We vlogen vorige week dinsdag met een rechtstreekse vlucht in 3,5 uur naar Izmir. Ik kom al meer dan 15 jaar op deze plek en er is in die tijd zoveel veranderd. De stad is in veel opzichten veel moderner en luxer geworden. Vroeger hadden ze nog veel slechte wegen, overal half afgebouwde gebouwen, fruitstalletjes langs de weg en veel zwerfafval op straat. De economische situatie was toen niet zo best. Het lijkt erop dat de stad Izmir een metamorfose heeft ondergaan. De wolkenkrabbers schieten uit de grond, flitsen de neon reclames en rijden er veel luxe auto’s rond. Izmir is echt een wereldstad geworden met maar liefst 4,2 miljoen inwoners.

Onze fabriek is altijd al mooi en modern geweest. De eigenaar Tolga en zijn zus Aylin hebben het heel goed voor elkaar, al zeg ik het zelf. De mensen in de fabriek zijn loyaal en werken er allemaal al heel lang. Tijdens onze rondleiding door de fabriek viel het ons op hoe efficiënt en keurig er wordt gewerkt aan de kleding. De medewerkers zijn allemaal even vriendelijk en het plezier straalt er vanaf. Voor elk onderdeel is er een speciale afdeling en apart team, dat maakt de kwaliteit van onze producten ook zo uniek. Zo worden de stoffen bij binnenkomst eerst gewassen in grote wasmachines zodat er later geen sprake kan zijn van krimp. Vervolgens worden alle stoffen gecontroleerd op oneffenheden en worden de patronen gemaakt en de stoffen gesneden. Prachtig is de afdeling met breimachines waar mooie polokraagjes worden gemaakt. Ook is er een aparte ruimte met embroidery machines, waar de mooiste borduren tevoorschijn komen. Ik hou van deze manier van werken. Ver van de massaproductie met oog voor detail, de mensen en liefde voor het product. Het voelt gewoon heel goed als ik daar ben.

Wij hebben onze hele zomercollectie voor 2020 kunnen plaatsen! Hier ben ik heel erg enthousiast over. De collectie is heel kleurrijk, heeft mooie prints, zit veel vernieuwing in de modelletjes met prachtige details. Nog even geduld want de eerste levering is pas begin februari 2020 in de winkels en bij ons online. Tegen die tijd ga ik jullie precies vertellen en showen wat je kunt verwachten.

Het is de laatste dagen echt herfstachtig! Eindelijk kunnen we onze nieuwe kleding aan want die korte broek kan nu echt niet meer. Hebben jullie al wat leuks geshopt van Funky? Ik heb toevallig net een paar winkels aan de telefoon gehad die heel blij zijn met de verkoop van de wintercollectie. Super leuk om te horen, we hebben een paar echte bestsellers erin zitten. Bijvoorbeeld de donkergroene sweat-jurk met daaronder de gele leopard legging uit de meidencollectie. Bij de jongens is de ruitbroek met het Sushi T-shirt een groot favoriet! Wees snel want deze items gaan hard. Wij vinden het altijd leuk als je ons wat foto’s stuurt van jullie aankopen, je kunt deze met ons delen via: info@funkyxs.nl.

 

Zelf ben ik de afgelopen weken heel druk geweest met het maken en afronden van alweer de wintercollectie 2020. Het ontwerpen is echt mijn favoriete hobby! Degene die mij al wat langer volgen weten dat. Het verzamelen van de ideeën, het creëren, het maken van een product, het mix en& matchen, op zoek naar nieuwe modellen etc. etc. Samen met mijn styliste Inge zijn we weer tot in de kleine uurtjes bezig geweest om de deadline te halen en een hele toffe collectie neer te zetten. Vond het deze keer extra leuk omdat we echt vernieuwing gaan aanbrengen in de komende wintercollectie. Wat kun je verwachten? O.a. mooie warme kleuren, de prints worden net wat rijker en vooral veel details! De collectie blijft echt Funky maar wel iets modischer en iets minder luid dan je van ons gewend bent.

Ook zijn we flink aan het investeren in onze naamsbekendheid. We willen graag onze Funky Fans uitbreiden, volg jij ons al op Instagram? Super leuk als je je aanmeldt, je krijgt dan heel veel leuke collectie ideeën van ons, een kijkje achter de Funky schermen en je blijft up-to-date van onze nieuwtjes en acties. Volg ons vanaf vandaag!

Naast het collectioneren, het bezoek aan Turkije en de afsluiting van het verkoopseizoen met onze retailklanten heb ik privé ook mijn handen vol! We hebben namelijk gezinsuitbreiding gekregen.. een puppy! Ze heet Day en is nu 10 weken oud. Ze vindt het al erg gezellig bij ons gelukkig. Wij hebben een echt ondernemersgezin, lees: altijd DRUK! Er is dus altijd een excuus om het niet te doen. Bij mijn man en kids stond een hond al veel langer op het verlanglijstje. Nu Day er is zijn we ineens een stuk huiselijker en vinden we het vooral heerlijk om meer naar buiten te gaan. Mijn eerste prioriteit is om haar zindelijk te maken want ben het wel een beetje zat om de hele dag haar plasjes op te ruimen, iemand nog tips??

Een hele fijne week & enjoy the little things.


With love,


Lisette 

overzicht