Funky Blog

welcome to your Funky World!

FUNKY MAMA GASTBLOG SEPTEMBER

19/09/2019 - Wiljo voor FUNKY XS: Een tijdje terug stond er een oproepje om een stukje te schrijven voor het merk Funky XS, nu ben ik niet nieuw in kindermodeland en kende het merk al een klein beetje, maar ik wilde natuurlijk heel graag meer weten over dit hippe en kleurrijke merk, en zo werd ik uitgenodigd om deze maand een leuke review te schrijven als gastblogger. Lucky us!

Ik zal ons eerst eens voorstellen, ik ben Wiljo, alleenstaande moeder van mijn 2 kinderen, een jongen van 7 en een meisje van 5. Ik werk zelf in de sales bij een modemerk en loop daar al zo'n 15 jaar rond. Erg leuk en enorm afwisselend omdat geen jaar hetzelfde is. Nadat ik zelf kinderen heb gekregen, ben ik me steeds meer gaan richten op enkel de kindermode.

Over mijn kinderen schrijf ik veel blogs, wie weet heb je wel eens iets gelezen over 'de kleine blonde Viking Sverre' of over zijn zusje Veerle, die ook regelmatig met haar snuitje op de foto staat bij verschillende merken. En voor haar kreeg ik een prachtige set kleding thuis gestuurd van Funky XS. Het was een grote verrassing wat we zouden krijgen en omdat ik erg twijfelde over de maat, hielp Phylicia ons gelukkig met de juiste kledingmaat. Al na een dag kwam er een mooi pakketje binnen.

Toen Veerle het pakje openmaakte, kwam er een grote lach op haar gezicht. Een prachtige okergeel trui met verschillende batches kwam tevoorschijn. Aan de onderkant van de trui is het net alsof er een wit bloesje onderuit komt, dat maakt de trui echt mooi af. De stof van de trui is heerlijk zacht en warm. Veerle moest vooral hard lachen om de afbeelding van de hete peper die op de trui staat. De batches zorgen voor een stoere look met veel vrolijke kleurtjes. Het maakt de trui heel uniek, stoer en rockchick-achtig. Niks saai okergeel, aan saaie kleding doet Funky XS niet!

Dan pakt Veerle de broek uit, en ja hoor, haar oogjes gaan nóg harder stralen. De broek heeft een licht glanzend stofje, en daar is deze Rockprincess wel erg gecharmeerd van. Aan de zijkanten zit een lekkere felle bies met roze, paars en goud. En ook het koortje dat door de boord heen gaat, is van glitterend goud. Leuk, die details! De broek sluit mooi slank aan en ook de pijpen sluiten keurig aan bij de kuiten. De stof is elastisch en Veerle kan er heerlijk in spelen.

De set móét van dochterlief natuurlijk meteen aan, en ook haar nieuwe winterboots. Daarna gaan we naar het skateparkje wat vlak in de buurt ligt. Daar zijn ook een aantal fitnesstoestellen die mijn kinderen veel liever als speeltoestellen gebruiken. Gelukkig is er verder niemand. Als een volleerd modelletje neemt de kleine Rockchick de poses aan en laat ze zich maar al te graag op de kiek vastleggen. Ik fotografeer haar en na een tijdje spelen en foto's maken, gaan we weer richting huis. Het avondzonnetje zakt steeds verder weg.
Thuisgekomen bekijk ik de overzichtelijke website van Funky XS nog eens, wat een leuke collectie hebben ze toch voor jongens en meiden. Frisse heldere kleuren gecombineerd met donkere tinten zoals donkerblauw en prachtig smaragdgroen. Maar ook paars en het hippe okergeel. Ook in deze collectie kom je botanische- en animalprints tegen, en heb je die geweldige ruitjesbroek bij de jongens gezien!

  

Volgens Veerle moet het nu maar snel herfst worden, want dan kan ze haar nieuwe setje aan. Op buienradar zie ik dat die herfst deze week al gaat komen. Niks Indian summer dit jaar, en stiekem ben ik het met mijn dochter eens, laat die herfst maar komen, wij zijn er klaar voor met Funky XS!!


 

overzicht