Funky Blog

welcome to your Funky World!

FUNKY MAMA GASTBLOG OKTOBER

31/10/2019 - Recent zag ik een oproep voorbijkomen van Funky XS voor een gastblogger voor de maand oktober. Foto’s maken is helemaal leuk, we zijn dol op kleding en dan praat ik er ook nog graag over. Ik zag een match, dus heb direct gereageerd. Hoe leuk is het dan dat je vervolgens wordt uitgenodigd! Nu zijn we niet helemaal onbekend met kleding ‘brandreppen’, maar echt een blog, dat hebben we nog niet eerder gedaan. Ook was Funky XS voor ons een ‘nieuw’ merk. Niet nieuw in de zin dat we het niet kenden, maar wel nieuw omdat we het nog nooit eerder in de kast gehad hebben. Why? Ik heb geen idee en na het leuks wat we nu in huis hebben al helemaal niet meer, want ik verklap alvast: het smaakt naar meer!

Wie zijn we? ‘We’ is Amber van 5,5. Een kleine diva, die exact weet wat ze wel en niet mooi vindt, en tegelijkertijd een ontzettend vrolijke stuiterbal. De andere helft van ‘we’ dat ben ik: Esther, mama van Amber dus. Ik werk fulltime als HR Manager bij een internationaal bedrijf en heb daarmee een leuke uitdagende job. Mijn fascinatie voor kinderkleding is een soort uit de hand gelopen hobby.

Amber weet zoals gezegd exact wat ze wel en niet mooi vindt, dus dan is het (met name voor mama) toch een beetje spannend als je een pakketje binnen krijgt waarbij je niet van tevoren weet wat er komen gaat. De outfit werd door Amber ontvangen met een hoop enthousiasme: ‘wauw, mooi, zacht en ik hou van geel en groen, etc’. De set die we kregen bestaat uit een stoere okergele sweater met paarse strepen, een beetje leopard print en de letters ‘Friday’ op de borst en een mooie groene broek van velours (zo zacht!) met roze tailleband en koordje. Amber wilde de set gelijk de volgende dag al aan voor school, maar dat enthousiasme moest ik dus even temperen, want: eerst foto’s maken uiteraard.

Dat doen we graag buiten en dan moet het weer een beetje mee zitten. Afgelopen weekend was het zover en werden we, na het slechte weer van de afgelopen weken, getrakteerd op een zonnetje. Dus hup, kleding aan (en mee), step mee en gaan. Kleding mee? Yes ook nog! Omdat het geel en groen zo’n gave kleurencombinatie is en we op slag verliefd waren op de mooie stoffen hebben we zelf in de tussentijd ook nog een set gekocht met een jurk en legging om jullie nog meer beeld te kunnen geven van hoe veelzijdig Funky XS is, een dubbele review dus!

Funky XS staat garant voor een stoere, kleurrijke, frisse en sportieve look. Stoer maar toch ook girly als je kijkt naar de meisjescollectie met de mooie details en prints. De stoffen zijn van mooie kwaliteit, comfortabel en er zit voldoende rek in, wat voor spelende kinderen heel fijn is. Qua pasvorm vallen de sets die we op de foto gezet hebben goed op maat tot iets ruimer. Amber draagt alles in maat 110/116 bij 1,15m. Het fijne van buiten fotograferen is dat in het zonnetje de mooie kleuren nog meer tot zijn recht komen en dat we gelijk volop de gelegenheid hebben om uit te proberen hoe ‘speelproof’ en comfortabel de kleding is. Amber heeft, geklommen, gerend, gehuppeld, gesprongen, gestept en bloemen gezocht en voor beide sets geldt: glansrijk geslaagd!

Wij zijn super blij met dit ‘nieuwe’ merk in onze kast en we hopen dat jullie hier net zo enthousiast van worden!

overzicht