Funky Blog

welcome to your Funky World!

AFTELLEN TOT DE ZOMERCOLLECTIE

28/01/2019 - Wij zijn al aan het aftellen want ons nieuwe zomerseizoen gaat over minder dan 24 uur van start! Hebben jullie ook zo’n zin in de nieuwe collectie van FUNKY? Ik kan jullie vertellen dat wij niet kunnen wachten. Houd onze website, Facebook & Instagram in de gaten want we tellen af… vanaf morgen is de nieuwe zomercollectie van FUNKY XS overal verkrijgbaar

We trappen af met het eerste thema, dit is echt een overgangscollectie van het winterseizoen naar de zomer. Deze collecties zit vol met frisse kleuren en nieuwe modellen, maar dan uitgevoerd met een comfortabele sweater, joggingbroek of lange mouw T-shirt. We houden nu steeds meer rekening met de verandering in het seizoen en dat begint al vanaf de tekentafel.

We stellen onszelf continu de vraag: Wat willen jullie bij ons kopen in januari/februari?
Zijn dat al korte broeken en zomerjurkjes? Of liever een goed trainingspak met daaronder een T-shirtje korte mouw of juist dat lekkere sweatjurkje met bijpassende legging?

Vroeger was natuurlijk alles “anders”; wij leverden onze gehele collectie in één keer uit aan onze aangesloten winkels. Dus ook alle korte broeken, hemdjes en zomerjurkjes werden in januari uitgeleverd. Toen werd er door de consument ook veel meer vooruit gekocht, ze waren bang dat ze anders mis zouden grijpen. Wij merken dat er een enorme verschuiving heeft plaatsgevonden door de opkomst van het internet. Geen merk is tegenwoordig nog exclusief te noemen, zelfs vanuit het buitenland komt de bestelling vaak al met twee dagen bij je binnen.

Door met de collectie meer in te spelen op de seizoenen willen wij ervoor zorgen dat op het moment dat jij behoefte hebt aan die lekkere warme sweater in een nieuwe zomerkleur deze op de juiste tijd beschikbaar is.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie van de zomercollectie vinden, we horen het heel graag!

Een ander tof deelmomentje is dat we afgelopen vrijdag onze nieuwe tienerlijn FNK dept. hebben gefotografeerd. Wat was het leuk! We hadden prachtige modellen die erg professioneel waren. Het was echt heel anders om te werken met tieners dan met de kleintjes van Funky XS. De tieners waren ietsjes makkelijk te sturen, haha!


Ik ben enorm trots op de eerste FNK dept. collectie! Mijn favoriet is de logo sweater die zowel in het zwart als rood verkrijgbaar is EN het is een unisex sweater met een hele rijke uitstraling! Alle collega’s proppen zich in maatje 16Y (zie foto’s van Phylicia) en dat past nog prima.

 

We zijn achter de schermen heel druk met de lancering van FNK dept.
De laatste voorbereidingen zijn in volle gang; de website, het promotiegedeelte, onze social mediapagina’s. De collectie is er al, dus zodra wij de puntjes op de “i” hebben gezet kunnen jullie kopen. De verwachting zal dit medio februari zijn. Can’t wait!!

Tussendoor hadden we deelgenomen aan de SundaySchool, een retailbeurs, in de Kartfabrique te Maarssen. Een super gave locatie die erg goed bezocht is, we hadden het vanaf de opening al erg druk! De beurs was groot opgezet, er stonden in totaal 220 kindermerken die hun merk vertegenwoordigden. Funky XS had een hele goede standplaats en een prachtig podium waarop onze nieuwe wintercollectie voor 2019 werd geshowd via een modeshow.
Na de beurs zijn we meteen met de retailverkoop gestart en hebben we alweer heel wat klanten enthousiast kunnen maken. Daarover in de volgende blog meer!

Ondertussen gaan we gewoon verder en ben ik al samen met styliste de grote lijnen aan het opzetten voor zomer 2020! We willen het Funky concept nog meer vernieuwen en daarom zouden wij het erg leuk vinden als jij met ons zou wilt meedenken.
Wellicht zou jij ons willen helpen met het beantwoorden van onderstaande vragen?

1. Waar heb jij behoefte aan? Je kunt denken aan kleur, kwaliteit, welke printrichting.
2. Mis je bepaalde items in de collectie? Zo ja, welke?
3. Ben jij bepaalde items zat? Zo ja, welke?
4. Als jij artikelen zou mogen ontwerpen voor Funky XS welke artikelen zouden dit zijn?


Dit was de blog van januari, houd onze social media (Facebook & Instagram) goed in de gaten want we hebben zoveel leuks in petto, dat MAG je niet missen.


With love,

Lisette

overzicht